Άμεση ανάπλαση του μαστού μετά από μαστεκτομή

40% των γυναικών με καρκίνο του μαστού υποβάλλονται σε μαστεκτομή. Οι κύριοι λόγοι είναι : μεγάλος όγκος, πολυεστιακός καρκίνος και η επιθυμία της γυναίκας. Επίσης, πολλές γυναίκες φορείς των γνωστών γονιδίων BRCA1/2 επιδιώκουν την προφυλακτική μαστεκτομή, για να μειώσουν τον κίνδυνο νόσησης από καρκίνο.

Η πλειοψηφία των γυναικών που υποβάλλονται σε μαστεκτομή είναι κατάλληλες υποψήφιες για άμεση αποκατάσταση των μαστών τους. Η πιο δημοφιλής μέθοδος είναι η χρήση ενθεμάτων σιλικόνης. Η αποκατάσταση γίνεται στον ίδιο χρόνο με τη μαστεκτομή, διατηρώντας το δέρμα ή/και τη θηλή (Skin Sparing or Skin and Nipple Sparing Mastectomy). Το μόνιμο ένθεμα ή ο προσωρινός διατατήρας τοποθετούνται είτε κάτω από το δέρμα (prepectoral)  ή κάτω από το δέρμα και το μείζονα θωρακικό μυ (subpectoral).

Η αποκατάσταση με τη χρήση ενθεμάτων (implants) προσφέρει το πλεονέκτημα της γρήγορης ανάρρωσης συγκριτικά με τη χρήση αυτόλογων ιστών (ιστοί που μεταφέρονται στο μαστό από άλλο σημείο του σώματος). Ο χειρουργικός χρόνος είναι επίσης μικρότερος και το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι αποφεύγονται οι επιπρόσθετες ουλές σε άλλες περιοχές του σώματος (πλάτη, κοιλιά).

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this