Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός και η ξαφνική απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσουν μεγάλη πτώση και “άδειασμα” των μαστών. Κατά την εγκυμοσύνη, το στήθος αυξάνεται σε μέγεθος και οι γυναίκες παίρνουν επιπλέον βάρος. Μετά την εγκυμοσύνη, η επακόλουθη μείωση του μεγέθους οδηγεί σε πτώση των μαστών και περίσσεια δέρματος και η βαρύτητα επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Το φαινόμενο αυτό είναι παρόμοιο με τη διαδικασία γήρανσης και για αυτό το λόγο οι περισσότερες γυναίκες δυσαρεστούνται με την εμφάνιση του στήθους τους.

Η ανόρθωση στήθους (μαστοπηξία) έχει σκοπό την αναδιαμόρφωση των μαστών, ώστε να δείχνουν πιο νεανικοί και σφριγηλοί. Το δέρμα που περισσεύει αφαιρείται, ο αδένας αναδομείται και οι θηλές τοποθετούνται σε πιο υψηλό σημείο. Η θηλαία άλως, επίσης, μπορεί να μικρύνει σε διάμετρο (το σκούρο δέρμα γύρω από τη θηλή).

Οι γυναίκες που έχουν μέτριους μέχρι μεγάλους σε μέγεθος μαστούς μπορούν να υποβληθούν σε ανόρθωση, χωρίς τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης (αυτό-αυξητική). Αυτή η επέμβαση εκτελείται, επίσης, συχνά σε γυναίκες που χειρουργήθηκαν στον ένα μαστό για καρκίνο, ώστε να δοθεί συμμετρία και στους δύο μαστούς.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this